zaj 2.0.

mert emberként a gépekből
mert emberként a gépekbőlami az emberből amúgy is ki akar jönnicsak azt lehet kihozni


4 válasz: “zaj 2.0.”

 1. paszti

  Kedves Zsolt,

  csak ezuton sikerült elérnünk téged, s

  arra gondoltunk, hogy Kolozsváron – s idővel máshol is - rövidebb-hosszabb időre egy-egy épület, hely ízét, varázsát, szagát csapoljuk le: ki-ki a maga módján, modellel vagy nélkül, stb.

  Előre megbeszélt időponban és ideig az illető helyet, házat “elfoglalnánk” és végezné mindenki szépen a dolgát. Nevezhetnénk műhelynek, squat-szerű akciónak, mindegy. Pl. havi egyszer.

  Ehhez kellene a segítségetek: álló vagy mozgó vizuálisba fogalmazott véleményt formálni. Idővel lehet akár hangos is.

  Ha fontos a cél, lehet az illető helyet hanyagoló figyelem felkeltése, főleg ipari területeink és racionalista formavilágú épületeink esetében. De elmehet akár szabadidős programnak is. Ki-ki ahogy.

  Legelsőnek a Continental, volt New York szállót szemeltük ki a központból és már folynak is a tárgyalások, hogy egy verőfényes őszi délutánon bemehessünk fotózni. Súlyos, dekadens glam: porlepte aranystukkók, színes üvegek, s mindenhol a szocializmus részletérzéketlen tapicskolásai: vastag fekete humor. Szerintem. Titkos tetőmozgató mechanizmus, katakombák, pornófogyasztó kazánházi munkásbrigád emléke, ipari konyhák, ez-az. Aki ismeri a Syberia című kalandjátékot: kicsit olyan is.

  További célpontok: a fellegvári ejtőernyős ugrótorony, szappanvárosi tűzoltótorony, ipari egységek, szocreál lakás, … -lakáskultúra, mikó utcai klinikák, stb.

  A fényképeket honlapokon (pl. az alábbi miénken), újságban közölnénk, s nyilván, az egész akciónak valami szép trendi címet is kitalálnánk. Hosszabb távon kiállítás lesz belőle, illetve digitális publikáció… s ha ügyesek vagyunk, akkor nyomtatott is. Illetve, most rögtön az elején is van esély kiállításra, a Kontiról, az előcsarnokában.

  Mna? Román fotósoknak is kellene szólni, csak mi egyelőre keveset ismerünk.

  Benedek István, Pásztor István, Szénási Zsolt

  http://www.area3.ro/

 2. Adminisztrátor

  Ez egy remek kezdeményezés, gratulálok, jó mókának tűnik, és, egész jó dolgok sülhetnek ki belőle. Alkalomadtán szivesen részt vennék én is, igaz, ritkán járok Kolozsváron. Nem ismerek senkit, aki fotózik, és részt is venne ebben – viszont pl. ugyanezt a szöveget a sok fotóblogger honlapján el lehet helyezni (magyarul, románul) commentként… igy nagyon rövid idő alatt nagyon sok emberhez eljuthat az infó. Román fotóbloggereket el lehet érni pl. a fotoblog.ro vagy a bloguri-foto.com – on, de pl. a vfxy-on vagy a photoblog.org-on is rá lehet keresni a román/iai fotóbloggerkre. A nemblogger-fotósokat sztem a fotomagazin.ro-n keresztül lehet elérni. Aztán az eseményekről akár itt is lehet megjegyzésekben értesiteni, megtiszteltetés lenne, és, néhány emberhez igy is eljuthat majd.

 3. Adminisztrátor

  Egyébként nagyon érdekes ez a mondat az Area3-honlapon: “Elérkezett az idő, hogy az épitészetet a természettudományok körébe soroljuk.” Igazi vita/párbeszédinditó gondolat.

 4. kurt

  cool combination of shots. great idea, great shot.